torstai 5. helmikuuta 2015

15. Reseptejä #3

Hei vaan ja hyvää Runebergin päivää! Ja sinä suomalainen siellä joka et tiedä kuka oli Runeberg.... Aijaijai... nyt on sivistyksessä aukkoja.
Tänään olisi taas reseptin aika ja päivän teeman mukaisesti kyseessä on Runebergin tortut, mutta vähän modernimmalla versiolla.



RUNEBERGINMUFFINIT
(n.12 kpl)

150 g voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja(=mantelijauhe)
1 tl leivinjauhetta
1 dl piparkakkuja murskattuna
1/2 ps pakastevadelmia
1 1/2 rkl perunajauhoja

Päälle
75 g voita
1 sitruunan mehu
noin 6 dl tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
tuoreita vadelmia
(HUOM! Jos ei satu punaista elintarvikeväriä löytymään, saa vaaleanpunaisen värin myös vaihtamalla normaalin tomusokerin mansikanmakuiseen joka on siis valmiiksi vaaleanpunaista)
(ohje: Kodin Kuvalehti 29.1.2015)

1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. 
2. Yhdistä vehnä-ja mantelijauhot, leivinjauhe ja murskatut piparkakut. Sekoita kuivat aineet taikinaan.
3. Sekoita hiukan sulaneiden vadelmien joukkoon perunajauhot. HUOM: Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, kuumenna marjat ennen käyttöä mikrossa tai kattilassa hellalla.
4. Asettele paperiset vuoat pellin päälle tai jos omistat muffinipellin, asettele vuoat koloihin tai voitele kolot voilla. Jaa taikina koloihin ja tee lusikan päällä pieni kolo taikinaan. Lusikoi vadelmia koloihin ja painele hieman. (VINKKI: Jos taikina tahtoo jäädä kiinni lusikkaan koloja tehdessä, laita lusikan kärkeen hieman jauhoja ja näin taikina ei tartu)


5. Paista muffineja 200-asteessa n.13-15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, muffini on kypsää. Anna leivonnaisten jäähtyä.
6. Valmista täyte. Sulata voi ja purista sitruunamehu voin joukkoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi (paitsi jos käytät mansikanmakuista tomusokeria, värjäämistä ei tarvita) Ohenna tarvittaessa vedellä. Vatkaa käsivatkaimella kuohkeaksi.
7. Laita seos pursotinpussiin ja pursota kiehkuraksi muffinin päälle. Koristele tuoreilla vadelmilla. (Itse en nyt kyllä juuri tähän vuodenaikaan tuoreita vadelmia saanut :D)
8. Nauti!



Vaikka tämä on Runeberginmuffinssi, voi näitä ihan hyvin tehdä vaikka kaverille ystävänpäivälahjaksi tai miksei kesälläkin! 


Muista lopuksi siivota keittiö!! ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kannattaa katsoa

59. Erityisherkkä ihminen

Kun nyt kerran vähän syvällisemmillä asioilla aloitettiin, niin jatketaan sitten... Edellisessä postauksessa kerroin hieman erinäisestä...

Suosittuja