maanantai 20. lokakuuta 2014

7. Reseptejä #1

Heii! :)

Blogissa viimeaikoina hieman hiljaista (hups....) mutta nyt viimein sitä lupailemaani reseptiä ;)
Tälläistä kakkua tällä kertaa tuli tehtyä. Älä anna nimen hämätä, tää on parempaa miltä se kuulostaa :D


PÄHKINÄINEN PORKKANAKAKKU
(tai pelkkä porkkanakakku)

8 hengelle

2 kananmunaa
1,5 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
0,5 tl kuivattua inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
2 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
3 dl raastettuja porkkanoita
1 dl oliiviöljyä
50 g kuorellisia manteleita

KUORRUTUS
1,5 prk(300g)sitruunan-tai appelsiininmakuista rahkavalmistetta (esim. tuorejuusto)
1 rkl vaniljasokeria

KORISTELUUN
Pähkinärouhetta tai vaikka nonparelleja, oman maun mukaan ;)
(resepti on Kauneus&Terveys-lehdestä)

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon
3. Kuori ja raasta porkkanat. Kääntele porkkanaraaste ja öljy varovaisesti taikinaan. Hienonna mantelit joukkoon.
4. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan(tai leivinpaperilla vuorattuun)kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla n. 40 min. Anna jäähtyä täysin
5. Sekoita kuorrutusta varten rahkavalmiste ja vaniljasokeri keskenään. Levitä kakun päälle ja koristele pähkinärouheella tai nonparelleilla
6. NAUTI!


Vinkki!Jos et ole manteleiden ystävä, ne voi jättää pois

Tässä jossain vaiheessa on tulossa postausta syysloman tapahtumista :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kannattaa katsoa

59. Erityisherkkä ihminen

Kun nyt kerran vähän syvällisemmillä asioilla aloitettiin, niin jatketaan sitten... Edellisessä postauksessa kerroin hieman erinäisestä...

Suosittuja